Stichting Manteling

Bezoekadres: 
Kousteensedijk 7
4331 JE Middelburg
Postadres: 
Kousteensedijk 7
4331 JE Middelburg
Aantal werkzame vrijwilligers: 
300
Aantal werkzame beroepskrachten: 
11
Manteling ondersteunt mantelzorgers, mensen die chronisch ziek zijn, een handicap hebben, dementeren, psychische problemen hebben, eenzaam zijn of palliatief terminale zorg nodig hebben. Manteling biedt ondersteuning thuis of in een thuisgerelateerde situatie (hospice). Om dit alles te bewerkstelligen wordt er met ongeveer 300 zorgvrijwilligers gewerkt.

Wat heeft de organisatie te bieden aan vrijwilligers: 

- Een introductietraining en goede begeleiding
- Bijeenkomsten om ervaringen uit te kunnen wisselen
- Thema- en verdiepingsbijeenkomsten
- Een vrijwilligersdag en een groepsuitje
- Attentieregeling
- Reis- en onkostenvergoeding

Onze vacatures

Ben je zelfstandig, kun je goed luisteren, heb je goede communicatieve vaardigheden en weet je op een respectvolle manier door te vragen? Vind je het leuk om verschillende mensen te ontmoeten en heb je affiniteit met mensen die eenzaam zijn?
Gezocht: vrijwilligers voor de terminale en palliatieve zorg (VPTZ) in de thuissituatie en in zorginstellingen
Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is, mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden. De zorg is bedoeld om de kwaliteit van het leven zo goed mogelijk te houden door het voorkomen en verlichten van het lijden.
Een vrijwillig telefonist is het eerste contact voor mensen die bellen met Manteling. De telefonist bemenst de telefooncentrale, verbindt telefoontjes door met de coördinatoren of behandelt zelf een aanvraag voor de Begeleiding en Boodschappendienst. Daarnaast kunnen licht administratieve werkzaamheden tot de taken behoren.